U pucnjavi u Mostaru sudjelovao robijaš kojega je predsjednik Federacije BiH Živko Budimir ilegalno pomilovao!

Foto: Klix.ba

TUŽITELJSTVO BiH danas je priopćilo da je jedan od sudionika pucnjave koja se dogodila u Mostaru prije nekoliko tjedana i osuđenik Damir Vašiček, kojega je predsjednik Federacije BiH Živko Budimir nezakonito pomilovao i koji se zbog toga nalazio se na slobodi, iako je trebao biti na izdržavanju kazne.
 

"Ovaj događaj, nakon obračuna vatrenim oružjem i pucnjave u Tuzli, prije manje od mjesec dana, ukazuje da osobe koje su nezakonito pomilovane ili oslobađane od izdržavanja kazne, sudjeluju u incidentima i ugrožavanju sigurnost građana Bosne i Hercegovine, na što je Tužiteljstvo BiH skretalo pozornost prilikom istrage i poduzimanja istražnih radnji u predmetu Budimir i drugi", priopćeno je.
 
Damir Vašiček je višestruko osuđivana osoba u kratkom vremenskom periodu i trebao se nalaziti na izdržavanu kazne, ali se, zahvaljujući nezakonitim pomilovanjima, puštanjima na uvjetnu slobodu i smanjivanjima kazne, od početka mjeseca nalazi na slobodi, nakon čega je sudjelovao u oružanom incidentu i ugrožavanju sigurnosti građana Mostara.
 
Tužiteljstvo BiH, SIPA i ostale agencije za provođenje zakona koje rade na ovom predmetu, nastavljaju istragu u pravcu podizanja optužnice u predmetu protiv Živka Budimira i drugih.

Podsjećamo, predsjednik Federacije BiH Živko Budimir uhićen je 26. travnja pod sumnjom da je primao mito za pomilovanje osuđenika. Uz njega je uhićeno više osoba.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.