U eksploziji zaostalih protutenkovskih mina u Kambodži poginulo osam farmera, jedna osoba bori se za život

OSAM  kambodžanskih farmera poginulo je, a jedan je teško ozlijeđen , nakon što je njihov kamion na sjeveroistoku zemlje naišao na dvije protutenkovske mine, priopćila je tamošnja policija.

Sedam osoba poginulo je na licu mjesta, jedan muškarac preminuo je nakon dolaska u bolnicu, a vozač kamiona u kritičnom je stanju, javlja agencija AFP.

Sao Bun, ravnatelj okružne policije u kambodžanskoj provinciji Banteay Meanchey rekao kako je zemlja nakon obilnih količina kiše koja je padala u posljednje vrijeme omekšala, a kada je kamion vozio preko farme prešao je preko dvije mine koje su se nalazile jedna na drugoj.

Bun je dodao kako su u protekle četiri godine na tom području pronađene još dvije mine. Nije mogao reći koje su dobi bile žrtve eksplozije, no vjeruje se kako su poginula najmanje tri tinejdžera.

Nakon gotovo tri desetljeća građanskog rata osiromašena je Kambodža postala jedna od najminiranijih zemalja na svijetu. Zaostale mine i druge eksplozivne naprave u 2011. godini su ubile 43 osobe i ozlijedile njih 168, uključujući 33 osobe kojima je zbog težine ozljeda morao biti amputiran neki ekstremitet.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.