U Zagrebu počinje prvi hrvatski green-tech i green-lifestyle sajam "Greenvest: home edition"

Foto: trigranit.hr

U ZAGREBAČKOM Arena centru počinje prvi hrvatski green-tech i green-lifestyle sajam "Greenvest: home edition", ujedno prvi "ugljično neutralni" sajam u Hrvatskoj i regiji, koji će okupiti 50 tvrtki-izlagača iz sektora zelenog gospodarstva.

"Predstavit će se usluge, proizvodi i tehnologije iz područja eko inovacija, eko poljoprivrede, energetske učinkovitosti, financijskih usluga, informatičkih tehnologija, inteligentne energije, inženjerskih usluga, konzultantskih usluga, obnovljivih izvora energije, tehnologije reciklaže, zaštite okoliša, zelene gradnje, zelenih uslužnih djelatnosti i zelenog prijevoza", najavljuju generalni organizatori, Savez za energetiku Zagreba i tvrtka Energo Media Servis.

Sutra, drugog dana sajma, održat će se i jednodnevna konferencija pod nazivom "Greenvest: Hrvatsko zeleno gospodarstvo u 2014. godini", na kojoj će biti predstavljene informacije o Nacionalnom akcijskom planu za obnovljive izvore energije, Zakonu o obnovljivim izvorima energije i drugim povezanim podzakonskim aktima, informacije o planovima i mjerama vezanim uz daljnji razvoj projekata obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti te održive gradnje, a poseban naglasak stavljen je na buduće izvore financiranja takvih projekata iz domaćih i europskih izvora.

Očekuje se da će sajam posjetiti više od 125.000 posjetitelja. Ulaz je slobodan, a sajam se može posjetiti do subote od 10 do 21 sat.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.