U Saboru opet cirkus: Umjesto rasprave o proračunu, utvrđivali tko je koji lik iz Alana Forda

Foto: Arhiva

JOŠ JEDAN dan, još jedna tragikomična rasprava u Hrvatskom saboru. Službeno, tema je bio prijedlog proračuna za 2014. godinu. Zastupnicima je, međutim, puno zanimljivije bilo međusobno se podbadati nespretnim pokušajima humora.

Lavinu je pokrenuo Branko Vukšić. Prisjetio se predizbornih slogana Kukuriku koalicije, kazavši da zvuče kao da ih je smislio Grunf iz Alan Forda. Istaknuo je da je gospodarstvo na niskim granama i da se približavamo brojci od 400 tisuća nezaposlenih.

"Ona slogan visoku nezaposlenost zamijeniti visokim BDP-om doista zvuči kao neslana šala. Da su laburisti smislili taj slogan, premijer Zoran Milanović sigurno bi nam predbacio da smo zlonamjerni politikanti", rekao je Vukšić.

Odgovorio mu je splitski SDP-ovac Marin Jurjević Baja, koji je pokazao da dobro barata i ostalim likovima iz Alana Forda.

"Iz vaših dosadašnjih nastupa očigledno je da galerija alanfordovskih likova u njima igra važnu ulogu. Danas ste spomenuli Grunfa, a mene ste asocirali na Boba Rocka, koji je onako simpatičan mrgud, ima neku socijalnu osjetljivost, ali nikad ništa ne riješi i sve završi naopako. Samo treba utvrditi tko je u našoj situaciji Sir Oliver, a tko Bing. Evo to sudovi pokušavaju utvrditi. A ova dvorana je puna Jeremija, jer Jeremija stalno kuka da je bolestan. Broj 1 se prisjeća prošlosti, ali je jedini koji tamo nešto rješava", rekao je Jurjević.

Vukšić nije mogao ne odgovoriti.

"Broj 1 je znao što se događalo prije 400 godina, a ne prije četiri godine. Mene ova Vlada, da nastavim u vašem stilu, podsjeća na cvjećarnicu, a kako će država biti uspješna kada je vodi ekipa iz cvjećarnice", kazao je Vukšić.

Potrebu da se uključi u priču oko Alana Forda osjetio je i HDZ-ovac Frano Matušić.

"Kad već govorimo o likovima iz Alana Forda, onda ću ja reći da me djelovanje ove Vlade podsjeća na jednog zanimljivog lika koji se zove Superhik. Taj Superhik je uzimao siromašnima i davao bogatima", kazao je Matušić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.