U Pokupskom se nakon 40 godina zatvara jedina benzinska postaja, mještani tražili i pomoć Vlade

Ilustracija: Ina

MJEŠTANI općine Pokupsko nakon 40 godina ostaju bez jedine benzinske postaje na tom području.

"Ina - Industrija nafte poslala nam je dopis da s 31. siječnja ove godine zatvara benzinsku postaju u Pokupskom. To nas je jako razočaralo, tim više jer smo mi već i prije godinu dana, a i nekoliko godina unazad radili i činili sve kako bi ta benzinska postaja ostala u Pokupskom na dobrobit ljudi koji žive ovdje, ali i onih koji gravitiraju u općini Pokupsko. To su naselja s desne obale Kupe, nizvodno, uzvodno od Kupe i sve do Velike Gorice", rekao je načelnik općine, Božidar Škrinjarić.

Benzinska je mještanima itekako potrebna ne samo zbog poljoprivrede kojom se bavi većina mještana, već iz zbog toga što je to sjecište dviju državnih prometnica. Stoga su odmah po obavijesti Ine reagirali.

"Uputili smo pismo premijeru kako bi upozorili Vladu Republike Hrvatske da nije dobro da se benzinske postaje zatvaraju u ovako malim mjestima kao što je općina Pokupsko jer se na taj način osiromašuju gospodarski potencijali manjih mjesta i ruralnih sredina", ističe Škrinjarić.

Odgovor od Vlade nije stigao, ali zato Ina u svom priopćenju kao razlog zatvaranja navodi kako je to jedan od koncepata modernizacije njihovih benzinskih postaja koji uključuje i zatvaranje manjeg broja nerentabilnih benzinskih postaja. Benzinska postaja Pokupsko stoga je predviđena za zatvaranje zadnjim danom ovog mjeseca.

Mještani se još uvijek nadaju da će postići dogovor s Inom, ipak, kako bi se osigurali, prije dva dana uputili su dopis potencijalnim investitorima. "Uputili dopise smo nekim od benzinskih tvrtki ili firmi u Hrvatskoj gdje im nudimo da smo im spremni ponuditi i besplatno zemljište i da smo spremni osloboditi ih od komunalnih doprinosa", naglasio je načelnik Škrinjarić.

Ne dobiju li barem jedan pozitivan odgovor, mještani Pokupskog do najbliže će benzinske postaje voziti 30 kilometara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.