U NP Paklenica velika eko akcija čišćenja ilegalnih odlagališta: Sudjelovat će i ministri Zmajlović i Matić

Foto: Ilustracija

U NACIONALNOM PARKU Paklenica danas se održava velika eko akcija čišćenja ilegalnih odlagališta. Lokaciju Vlaški grad podno Velebita predložila je Udruga ratnih pripadnika "Antiterorističke jedinice Lučko '90-te", a pridružit će im se i ministri zaštite okoliša i prirode te branitelja, Mihael Zmajlović i Predrag Matić.

Nekadašnji specijalci iz Lučkog nedavno su s planinarima i volonterima očistili teren i prikupili veliku količinu otpada koji je ostao na području Paklenice nakon Domovinskog rata. Zbog nepristupačnosti terena, za pomoć su se obratili MORH-u. Tako će danas vojni helikopter prevesti otpad s Vlaškog grada do Libinje, gdje će ga preuzeti komunalni kamioni. U povratku helikopter će u Paklenicu prevoziti građevinski materijal za obnovu planinarskog doma. Kako bi istaknuli važnost suradnje svih sektora na pitanjima zaštite okoliša, velikoj eko akciji priključit će se i ministri Matić i Zmajlović.
Ministar Zmajlović se jučer osvrnuo na izvanredni inspekcijski nadzor u postrojenju Dina Petrokemije u Omišlju koji traje do daljnjeg. "Provjerava se je li ugroženo zdravlja stanovnika, a najvažnije je da se spriječi eventualna havarija. U ovom trenutku ne postoje indicije da bi moglo doći do ugrožavanja stanovnika, ali važno je da inspekcija to sve provjeri. Paralelno se konzultiramo sa stručnjacima na koji način izvući određene opasne tvari iz Dine kako bi se ovakve stvari izbjegle u budućnosti", rekao je Zmajlović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.