U Libiji oko 50 uhićenih, predsjednik Magarief nudi novu verziju priče: "Napad su isplanirali stranci"



ZBOG napada na američki konzulat u Bengaziju, u kojem je ubijen veleposlanik SAD-a u Libiji Christopher Stevens, uhićeno je oko 50 osoba. Izjavio je to u intervjuu za CBS News predsjednik Libije Muhamed Magarief.

Nekoliko uhićenih nisu libijski državljani, kaže Magarief. Stranaca ima i među organizatorima napada, rekao je predsjednik Libije, spomenuvši da su privedeni državljani Malija i Alžira. Nekoliko uhićenih povezano je s Al Qaedom.

"Napad su definitivno isplanirali stranci, ljudi koji su ušli u Libiju prije nekoliko mjeseci i koji su od tada planirali svoje zločinačke akcije", rekao je Magarief.

Izjave predsjednika Libije ne podudaraju se s informacijama koje su mediji do sada objavljivali. Do napada na konzulat u Bengaziju došlo je, podsjećamo, uslijed prosvjeda protiv 14-minutnog filma američke produkcije "Nevinost muslimana" koji ismijava Islam i proroka Muhameda, a kojeg je moguće pogledati na YouTubeu.

Susan Rice, američka ambasadorica u Ujedinjenim narodima, danas je to još jednom potvrdila. Rice kaže kako napad na konzulat i Stevensovo ubojstvo nisu bili unaprijed planirani, već je bila riječ o spontanoj reakciji bijesnih prosvjednika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.