Tuđman: Izjave Josipovića i Milanovića su kontradiktorne, formirat ćemo istražno povjerenstvo



"SABORSKI Odbor za nacionalnu sigurnost zatražio je mišljenje nadležnih institucija; od MUP-a, Vijeća za nacionalnu sigurnost i Operativno-tehničkog centra za nadzor komunikacija. Vjerojatno će trebati formirati istražno povjerenstvo", izjavio je Miroslav Tuđman komentirajući famozni "hrvatski Watergate" u HTV-ovom Dnevniku 3.

Tuđman tvrdi da su Zoran Milanović i Ivo Josipović na zajedničkoj konferenciji za novinare davali proturječne izjave.

"Najprije se tvrdi da su izvješća kontradiktorna, a onda da nisu nezakonita. Dakle vi nekoga smjenjujete, u ovom slučaju predsjednika ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost, zato što je njegovo izvješće različito od prethodnih. Da je bilo isto, onda ne bi bio smijenjen. Očito se željela sačuvati forma, da se ne bi ulazilo u sadržaj", kaže Tuđman.

Nije logično, tvrdi predsjednik Odbora za nacionalnu sigurnost i unutarnju politiku, da se čelnika jedne institucije unutar sustava koji nadzire rad sigurnosnih službi smjenjuje ako se tvrdi da u radu nije bilo nikakvih nezakonitosti.

"Prije 11 godina imali smo napad na WTC 11. rujna. Tada su svi imali jednoglasno mišljenje da su službe zakazale, ali nije bilo smjena. Najprije se napravila analiza sustava, a tek onda se išlo na kadrovske i druge promjene", kaže Tuđman.

Tuđman je također kazao da se u Hrvatskoj trenutno nadzire nekoliko tisuća osoba. "Na zahtjev državnog odvjetnika obrađuje se 1700 osoba, a kada se tome dodaju zahtjevi policije i sigurnosnih službi, dolazi se do broja koji se kreće od nekoliko tisuća osoba", kaže Tuđman.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.