Trebat će mu neko vrijeme da "probavi" informaciju: Mađarski ultradesničar objavio da je podrijetlom Židov

MAĐARSKI ultradesničar iz stranke Jobbik, poznat po svojim antisemitskim i antiromskim izjavama, priznao je da je podrijetlom Židov.

"Bila je to velika vijest. Nedavno sam saznao da su mi roditelji židovskog podrijetla", kazao je u intervju desničarskom dnevniku Barikad mađarski europarlamentarac i regionalni vođa Jobbika, Csanad Szegedi. "Ne želim reći da sam nisam bio iznenađen tom viješću", kazao je Szegedi i dodao da će mu trebati neko vrijeme kako bi "probavio" tu informaciju.

U Europskom parlamentu paradirao u uniformi Mađarske garde


Nesretni europarlamentarac je često u svojim govorima koristio antisemitsku retoriku, a 2009. godine je na sjednicu Europarlamenta došao u uniformi Mađarske garde, paravojne organizacije Jobbika koja je potom zabranjena. "Mislim da ne treba gledati tko je čisti Mađar, već je bitno da se ponaša kao Mađar", rekao je Szegedi te dodao kako za njega biti Mađar znači imati odgovornost prema svojoj zemlji te da to nema nikakve veze sa nadmoći jedne rase nad drugom.

Drugi zastupnik Jobbika je nedavno došao na naslovnice novina kada je zatražio laboratorijsko testiranje kako bi dokazao da nema romske ili židovske gene. Predsjednik Jobbika, Gabor Vona, kazao je na mađarskoj televiziji da će Szegediju ostati njegove stranačke pozicije te neće biti smjene zbog ove neugodne informacije za desničara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.