Trajektna luka i dalje štrajka: Interventna policija slomila još jednu blokadu radnika

Foto: Trajektna luka Split

NEMA mira u gradskoj luci Split. Radnici Trajektne luke danas su ponovno pokušali blokadu trajekta, ali su ih u tome spriječili pripadnici interventne policije. Radnici su se vezali lancima za ograde, nisu htjeli poslušati policijsku zapovijed da se uklone pa su maknuti.

Sljedeći prosvjed - hapšenje

"Svi radnici dobili su upozorenje da će im sljedeći prosvjed biti hapšenje", kaže predsjednik Sindikata Duško Dadić, koji je od policije tražio pismeno obrazloženje zbog čega miču radnike koji legalno štrajkaju na svojem radnom mjestu.

"Bio je to najteži dan u mome životu. Stojim sa strane i gledam kako su mi radnici vezani lancem. Suze su mi krenule. Ostajemo ustrajni i uspravni u svojim zahtjevima", kaže direktor Trajektne luke Toni Medvidović.

Policija odnijela i direktora

Kao što je poznato, Trajektna luka već treći tjedan nastoji prisiliti Lučku upravu Split da im digne tarife. U Upravi tvrde da je s tarifama sve u redu te da su radnici izmanipulirani od strane Uprave i vlasnika. Ravnatelj Milan Blaževski optužio ih je za iznošenje lažnih podataka. Prošli tjedan prilikom ukrcaja za Brač sa prosvjednicima se kratko sastao i predsjednik Ivo Josipović. Dobio je aplauz, ali evidentno ništa nije pomogao jer se prosvjedi nastavljaju.

Kako doznajemo, policija uistinu namjerava postrožiti proceduru nakon privođenja u slučaju daljnjih blokada. Prije deset dana sa blokade su policajci odnijeli direktora Medvidovića i glasnogovornika Sindikata Voju Mazzocca, također jer se nisu htjeli ukloniti.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.