Tko je likvidirao nezaštićenog svjedoka Levara: Policija nudi 100 tisuća kuna za informacije

Foto: Amnesty International

NAGRADA od 100 tisuća kuna daje se za informaciju koja će pomoći razrješenju teškog ubojstva Milana Levara iz 2000. godine, javlja Ministarstvo unutarnjih poslova na svojim stranicama.

Naime, 28. kolovoza 2000. oko 15,45 sati u Gospiću, u dvorištu obiteljske kuće u Kaniškoj 39, nepoznati je počinitelj aktiviranjem eksplozivne naprave počinio teško ubojstvo tada 46-godišnjeg Milana Levara.

Policija javlja da usprkos provedenom opsežnom kriminalističkom istraživanju nisu došli do saznanja i dokaza kojima bi mogli utvrditi identitet ubojice, pa je odlučeno da će javno raspisati nagradu u iznosu od 100 tisuća kuna za informacije koje bi pomogle u istrazi.

Pozivaju sve građane koji imaju korisne obavijesti o ovom kaznenom djelu da se jave na broj telefona 192, elektroničkom poštom na adresu policija@mup.hr ili osobno u najbližu policijsku postaju.

Levar poginuo u eksploziji nakon što je zatražio zaštitu

Milan Levar javnosti je bio poznat kao dragovoljni svjedok Haškog suda o zločinima nad srpskim civilima u Gospiću i okolici 1991.

Unatoč opsežnoj policijskoj istrazi njegov ubojica do danas nije otkriven.

MUP je nakon Levarova ubojstva priopćio kako je od vladina Ureda za suradnju s Haaškim sudom u travnju 1998. zaprimio zahtjev Haaškog suda za zaštitu Milana Levara i njegove obitelj, te da je on proslijeđen na daljnje postupanje tadašnjim pomoćnicima ministra unutarnjih poslova za policiju i kriminalističku policiju Jošku Moriću i Željku Sačiću. Oni su ga proslijedili unutar svojih Sektora na postupanje, međutim, dopis nije upućen PU ličko-senjskoj.

Potpisana nagodba između države i obitelji Levar

Državno odvjetništvo i odvjetnik obitelji Milana Levara potpisali su 2004. godine nagodbu po kojoj su Levarova supruga Vesna i sin Leon dobili po 220 tisuća kuna za duševne boli, 110 tisuća kuna na ime izgubljenog uzdržavanja Leona te 2.500 kuna mjesečno sve dok se on bude redovno školovao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.