Terorizam sve veća prijetnja Olimpijskim igrama: Policija u Sočiju u potrazi za "Crnom udovicom"

Screenshot: CNN

RASPRAVE oko sigurnosti Zimskih olimpijskih igara u Sočiju sve su glasnije - u gradu su se pojavili plakati "Crne udovice" koju se sumnjiči za planiranje terorističkih napada, SAD je već najavio da će u pomoć Rusiji poslati svoje ratne brodove, a jučer se pojavila i snimka u kojoj teroristi prijete novim napadima.

Policija u Sočiju podijelila je građanima i vlasnicima hotela letke s fotografijom žene koju sumnjiče da bi mogla biti pripadnica terorističke skupine i koja se navodno trenutno nalazi u gradu.

Prema navodima CNN-a, radi se o Suzanni "Salimi" Ibragimovoj, udovici jednog od članova lokalne ruske militantne skupine. Policija je sumnjiči za sudjelovanje u organiziranju terorističkog napada unutar područja na kojem će se ove godine održati Olimpijske igre.

CNN je došao u posjed letka koji je tiskan 15. siječnja. Prema navodima na letku, pretpostavlja se da je Ibragimova prošlog tjedna stigla u Soči. Policija intenzivno traga za njom.

Islamski ekstremisti u sjevernom Kavkazu objavili su jučer prijeteću video poruku u kojoj se obraćaju predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu i posjetiteljima Zimskih olimpijskih igara u Sočiju.

"Pripremili smo iznenađenje za vas i sve turiste koji će doći u Soči. Ako održite Olimpijske igre, dobit ćete naš poklon za svu muslimansku krv koja je prolivena".

Video je postavljen na stranicu čečenskih ekstremista, a navodno se radi o dvojici terorista koji su odgovorni za bombaški napad u Volgogradu u prosincu. Teroristi su najavili da Olimpijske igre u Sočiju neće biti sigurno dokle god se vojne snage nalaze u Sjevernom Kavkazu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.