Tečno govori čak jedan strani jezik - slovenski: Pogodite kojim dodatnim znanjima barata glavni ravnatelj policije!

NA STRANICAMA Ministarstva unutarnjih poslova osvanuo je svojevrsni životopis novoizabranog glavnog ravnatelja policije Vlade Dominića. Hrvatski građani tako mogu doznati kako je rođen u mjestu Držimurec, pravi je obiteljski čovjek, ima ženu i dvoje djece, a završetkom specijalističkog studija 2009. godine zaradio je titulu "stručni specijalist kriminalist".

Ipak, ono što možda najviše "impresionira" su dodatna znanja i informacije o poznavanju stranih jezika koje je prvi čovjek policije naveo u svom životopisu. Tako Dominić pod "dodatna znanja" navodi posjedovanje vozačke dozvole za "A" i "B" kategoriju te poznavanje rada na osobnom računalu. Kvalifikacije i "dodatna znanja" koja u Hrvatskoj posjeduje velika većina punoljetnih osoba.

Kada govorimo o njegovom poznavanju stranih jezika, dolazimo do još zanimljivije informacije. Novi glavni ravnatelj policije, naime, tečno u govoru i pismu upotrebljava samo jedan strani jezik i to - slovenski. Poznaje Dominić i njemački jezik, ali samo to, poznaje ga i ne koristi ga tečno niti u govoru, niti u pismu.

Podsjetimo, Dominić je na zatvorenom dijelu sjednice Vlade 27. lipnja imenovan glavnim ravnateljem policije na vrijeme od pet godina. Prije toga obnašao je dužnost tajnika kabineta ministra Ostojića. Dominić je, inače, u vrijeme dok je Ranko Ostojić bio ministar policije, bio jedan od njegovih najbližih suradnika. Upravo je sam ministar potvrdio da ga je temeljem Zakona i sam promaknuo u glavnog policijskog savjetnika, čime je Dominić stekao zvanje kojim može konkurirati za mjesto glavnog ravnatelja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.