Talijanska policija nastavlja akcije protiv mafije, oduzeta imovina vrijedna šest milijuna eura

Ilustracija: Guliver Image / Getty Images

TALIJANSKA policija u utorak je objavila uhidbene naloge za 16 osoba koje se sumnjiči da su pripadnici mafije i zaplijenila imovinu u vrijednosti više milijuna eura, u okviru pokušaja da stane na kraj klanovima koji se u Rimu bave organiziranim kriminalom.

Policija je zaplijenila imovinu vrijednu oko 6 milijuna eura od tzv. klana Fasciani kojeg se sumnjiči da kontrolira kriminalnu aktivnost u Ostiji, obalnom području u blizini Rima.

Među imovinom koju je preuzeo sud nalaze se restoran na plaži, bar i luksuzna trgovina automobilima. Imovina je kupljena uglavnom novcem koji je zarađen iznudama i međunarodnom trgovinom drogom, rekao je Renato Cortese iz rimske policije.

Iako poznate kriminalne skupine - sicilijanska Cosa Nostra, kalabrijska 'Ndrangheta i napuljska Camorra - djeluju uglavnom na samom jugu zemlje, serija nedavnih istraga pokazala je njihov rastući utjecaj u glavnom gradu.

U siječnju, policija je uhitila 90 ljudi zbog uloge u ulaganju nezakonito stečenog novca u 27 kafića i pizzerija u Rimu, uključivo "Pizza Ciro", jedan od najpopularnijih lanaca pizzerija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.