Talijani terorizmom protiv štednje: Anarhisti zaprijetili premijeru Mariju Montiju

ORGANIZACIJA Neformalna anarhistička federacija danas je zaprijetila talijanskom premijeru Mariju Montiju.

"Poručujemo Montiju da je jedan od sedam preostalih", napisala je anarhistička grupa u pismu talijanskom dnevniku Calabria Ora. Ista grupa je preuzela odgovornost za ranjavanje u nogu izvršnog direktora tvrtke Anslado Nucleare, Roberta Adinolgija, a obećali su i da će izvršiti još najmanje osma terorističkih napada, piše ANSA.

"Pravo vrijeme za revluciju"

"Ljudi više nemaju interesa za ostanak u Europi kako bi spašavali banke i proračun države koja ga je potratila", pisalo je u poruci. Jučer su tri suca dobila zaštitu nakon prijetnji te organizacije. U ponedjeljak je talijanska vlada objavila da namjerava poslati vojsku koja treba štititi potencijalne ciljeve terorista.

Pismo je poslano dan nakon što je zatvoreni vođa "novih Crvenih brigada" Alfredo Davanzo pohvalio ranjavanje direktora i rekao da je pravo vrijeme za revoluciju. Posljednjih tjedana je u Italiji sve više terorističkih napada zbog žestokih mjera štednje koje je uvela Montijeva vlada kako bi državne financije dovela "u red".

Ranije ovog mjeseca je poduzetnik šest sati kao taoca držao poreznika u Bergamu, dok je ured Porezne uprave u Bariju u ponedjeljak dobio lažnu dojavu o postavljenoj bombi. Agencija za prikupljanje poreza Equitalija je dobila već nekoliko pisma bombi, a gađali su je i Molotovljevim koktelima. Jedan od tih incidenata se dogodio prošlog vikenda. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.