Švedska vojska provjerava navode o pronalasku olupine ruske podmornice

Foto: US Gov (Wikipedia)

RONIOCI su u blizini istočne obale Švedske locirali olupinu koja bi mogla biti povezana s prošlogodišnjom potragom za ruskom podmornicom u okolici glavnog grada Stockholma, prenosi DW.

> Šveđani u lovu na rusku podmornicu

"Mi smo odlučili ne komentirati prije nego što vidimo više materijala. Mi ćemo nastaviti analizu u dolazećim danima," rekao je glasnogovornik švedskih oružanih snaga Anders Kalin, odbijajući odgovoriti na pitanje je li riječ o ruskoj podmornici.

Drugi predstavnik vojske, Jesper Tengroth, kaže da je prerano sa sigurnošću govoriti da je uistinu otkrivena podmornica i da je bolje pričekati činjenice nego spekulirati jer "olupina nikud neće otići".

> Ruski veleposlanik: Šveđani vide podmornice i avione jer su napušeni

Na web stranicama tvrtke Ocean X Team čiji su ronioci pronašli olupinu, piše da ćirilična slova na oplati "ukazuju da je ona ruska". Plovilo je dugačko 20  i široko oko 3.5 metra i u ovom trenutku je nejasno koliko dugo leži na dnu mora.

Dužnosnici nisu ponudili točnu lokaciju otkrića, ali tabloid Expressen koji je objavio fotografije navodne podmornice, tvrdi da je ona pronađena na udaljenosti od oko 2.8 kilometara od obale.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.