Sustav elektronskog glasovanja još nije popravljen, zastupnici će i danas morati dizati ruke

Foto: Hina

SABORSKI petak rezerviran je za glasovanje. No skupi sustav elektronskog glasovanja ni danas neće biti korišten.

O tome je izvijestila potpredsjednica Sabora Dragica Zgrebec rukama.

"Danas ćemo glasovanje obaviti dizanjem ruku, jer je došlo do kvara sustava još u petak 26. rujna zbog tvorničke greške na ugrađenoj opremi. Stručnjaci proizvođača opreme su došli u Zagreb kako bi otklonili kvar. Obzirom da je u tijeku plenarna sjednica, rad na sustavu obavlja se u večernjim i noćnim satima. Sustav će biti popravljen do idućeg tjedna kada ćemo imati nastavak zasjedanja", izvijestila je Zgrebec.

Kregar protiv Zakona o financijskom poslovanju neprofitnih organizacija


Protiv Zakona o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija glasovao je nezavisni Josip Kregar. Objasnio je i zašto.

"Zato što je u posljednji trenutak i mimo mišljenja radnih tijela Sabora u konačni prijedlog zakona uvrštena odredba kojom se izvještavanje o financiranju i korištenju javnih sredstava ne proteže na crkve i na sindikate. Mislim da je korištenje novca svih građana javna stvar i ne može biti prepuštena samo unutrašnjem upravljanju tih, inače vrlo zatvorenih institucija."Loša je država u kojoj nema kontrole korištenja javnih sredstava, napominje Kregar. Zašto su onda svi drugi klubovi, među njima i SDP, bili za spornu odredbu i takav zakon?

"Mogu pretpostaviti da se radi o nekoj vrsti međusobnog dogovora svih zainteresiranih strana. Zato sam glasovao protiv, a ne suzdržan. To mi se čini kao nešto što ne odgovara standardima otvorene demokracije."Zainteresirane strane su Crkva i sindikati, a s druge strane političke stranke koje se lako dogovore kad utvrde zajednički interes, zaključio je Kregar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.