Suđenje Oscaru Pistoriusu odgođeno za 19. kolovoza: U sudnici bio miran i tih

Foto: Guliver Image/Getty Images

JUŽNOAFRIČKI atletičar Oscar Pistorius pojavio se danas prvi put na sudu nakon što je pušten uz jamčevinu. Optužen je i priznao je da je ubio svoju djevojku Reevu Steenkamp.

> Uznemirujući prizori: Objavljene fotografije s mjesta zločina Oscara Pistoriusa

Tužiteljstvo ga sumnjiči da ju je namjerno ubio nakon svađe, a on tvrdi da ju je upucao jer ju je zamijenio za provalnika.

Suđenje vjerojatno neće početi ove godine


Nakon kratkog saslušanja u Pretoriji sudac je udovoljio zahtjevu tužiteljstva da se suđenje odgodi za 19. kolovoza. BBC-jev dopisnik javlja kako je vrlo vjerojatno da će nakon toga obrana zatražiti odgodu kako bi mogla proći kroz svu dokumentaciju te da suđenje zbog toga vjerojatno neće ni početi do sljedeće godine.

Prije nekoliko dana Sky News je objavio fotografije s mjesta zločina, a sud je sada osudio curenje informacija, izrazio zabrinutost zbog načina praćenja suđenja te dodao bi i neki mediji mogli sudski odgovarati.

Pistorius je Reevu ubio na Valentinovo ove godine, a ubrzo je pušten uz jamčevinu od milijun randa (oko 110 tisuća dolara). Na prvom pojavljivanju na sudu nakon ubojstva nekontrolirano je plakao i bio vidno shrvan. Danas je, kako javljaju strani mediji, bio miran i tih, a jedine su mu riječi bile "Da, časni sude" - odgovor na pitanje je li razumio sučeve napomene.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.