Strava u BiH: 10 godina fizički i psihički zlostavljali, mučili i izgladnjivali zatočenu djevojčicu iz Njemačke

BRAČNI par iz kalesijskog naselja Gojčin u BiH, Milenko i Slavica Marinković, posljednjih 10 godina su u svoj kući držali zatočenu djevojčicu iz Njemačke, danas 19-godišnju Karlu. Kako prenosi Bportal.ba, djevojku su fizički i psihički brutalno zlostavljali, mučili i izgladnjivali. Nikad nije išla u školu. Živjela je u neljudskim uvjetima.

Konačno je spašena proteklog tjedna, 17. svibnja, a pronađena je u teškom psihičkom i fizičkom stanju, s ožiljcima po cijelom tijelu i teška jedva četrdesetak kilograma. Njeni zlostavljači zadržani su u jednomjesečnom pritvoru. Moguće je da će se u istragu uz bosanskohercegovačku policiju uključiti i njemačka i austrijska policija, s obzirom da je Karla njemačka državljanka te da dio porodice Marinković boravi u Austriji.

Prijetili svima koji su nešto znali

Kako piše Bportal.ba, sve je počelo prije desetak godina kad je Milenko Marinković iz Austrije, gdje on i trojica njegove braće rade, kući u BiH doveo drugu ženu, Njemicu Kristinu i njene četiri kćeri. Tri starije djevojke su se navodno udale za Marinkovićeve rođake, a Karla je ostala živjeti sa Slavicom i Milenkom.

Karlina majka Kristina i još nekoliko ljudi navodno su sve ove godine znali što se događa, ali u strahu od osvete nisu nikome ništa govorili. Djevojka je spašena zahvaljujući Seadu Makaliću, jednom od mještana, koji je o svemu obavijestio policiju. I njemu su članovi obitelji Marinković prijetili - da će platiti nekome 50.000 eura da mu otme sina.

Lagali policiji da ne živi kod njih

Da nešto nije u redu, Makalić je posumnjao još prije nekoliko godina, kad je vidio zapuštenu i prljavu djevojčicu, ali nije mogao ništa poduzeti bez ikakvih dokaza. Dugo je slušao priče o mučenju. Policiji je sve prijavio još lani, ali Klara tad nije pronađena. Navodno je bila skrivena u podrumu, a Marinkovići su tvrdili da ju je majka odvela u Njemačku.

No, prošlog je tjedna Makalić pribavio ključni dokaz - uspio je fotografirati Karlu i odnio je fotografiju policiji. Iako su Marinkovići opet policiji koja je stigla tvrdili da ne živi kod njih, policija ju je uspjela naći skrivenu u šumi. Bila je potpuno mokra, iscrpljena i u teškom stanju.

"Ono što je ta djevojka preživjela gore je od tortura u logorima"


Kad su Marinkovići uhićeni, jezik se razvezao i njihovim sumještanima te su policiji ispričali strašne detalje desetogodišnjeg Karlinog života u ropstvu. Radila je najteže fizičke poslove, svakodnevno su je tukli, čak su je ozljeđivali i nožem.

"Ono što je ta djevojka preživjela gore je od tortura u logorima o kojima ste mogli čuti. Tukli su je, tjerali da radi najteže poslove, zlostavljali seksualno i na sve moguće načine. Osim Milenka i Slavice to su radili i ostali članovi ove porodice. Jednostavno, ne postoji nijedna brutalnost na svijetu koju ova djevojka nije doživjela", ispričao je jedan od svjedoka, koji je želio ostati anoniman.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.