Stožer za obranu Vukovara prijeti Vladi: Čekamo vas 18. u Vukovaru, pred nama su burna jesen i zima

Foto: Hina

VLADA je zatražila hitne izmjene zakona koje, između ostalog, otvaraju mogućnost raspuštanja tijela lokalne samouprave koja ne zadovolje prava manjina, pa tako i prava na dvojezične ploče čije je postavljenje posebno sporno u Vukovaru.

"Bit će potrebna dvotrećinska većina, dakle, većina koju naša koalicija ne kontrolira, skoro konsenzus. To je poruka javnosti, političkim partnerima i opoziciji, dakle ovo ne možemo sami promijeniti", rekao je u komentaru prijedloga zakona premijer Milanović.

Dok predstavnica manjina, poput Furia Radina pozdravljanju "normalan zakon u pravnoj državi," a HDZ dvoji oko pružanja podrške, iz Stožera za obranu Vukovara ponavljaju već poznat stav uz jednako poznate prijetnje.

"Ja vam mogu reći da će biti burna jesen i burna zima i mi čekamo sve te što odlučuju 18. studenog ovdje u Vukovaru", poručio je predsjednik Stožera za obranu Vukovara Tomislav Josić koji prema izvještaju RTL-a Vukovarce misli poštedjeti nereda i krenuti u prosvjedni pohod na Zagreb.

"Prijetnji i poruka da će nastati gužva i bura Hrvatskoj je dosta. Mislim da je Hrvatskoj potreban mir, zakon i red i međusobno priznavanje i uvažavanje, a ne sukobljavanje", izjavio je u javnoj replici Milorad Pupovac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.