Šteta veća od pola milijuna kuna: Uskok optužio splitsku odvjetnicu da je naplaćivala skuplje od tarife!

Ilustracija: Arhiva

USKOK je optužio splitsku odvjetnicu Verneu Caktaš da je naplaćivala preko važeće odvjetničke tarife, čime je pričinjena šteta veća od pola milijuna kuna u blagajni Općine Sutivan na Braču. Uz Caktaš, optužen je i bivši načelnik Općine Petar Vladislavić kojeg terete da je na njezin poticaj naložio plaćanje, odnosno zlorabio položaj i ovlasti.

Policija je podnijela prijavu protiv Vladislavića i Caktaš još početkom 2011. godine, a odvjetnica nam je tada ustvrdila kako su navodi neutemeljeni i da je sve radila po zakonu, tarifi i ugovoru. Štoviše, još je kazala da neke poslove nije ni naplatila jer je imala razumijevanja za tešku situaciju i blokadu u kojoj se našla Općina Sutivan. Inače, to je bio samo manji dio prijave u čijem se središtu nalazio načelnik Vladislavić i poslovi koje je sklapao bez suglasnosti Općinskog vijeća.

O optužnici je ovaj tjedan odlučivalo Optužno vijeće splitskog Županijskog suda. Odvjetnicu Caktaš smo tražili zbog komentara na USKOK-ovu optužnicu, no nije nam se javila.  

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.