Stečajnom upravitelju Pomgrada uvjetna kazna, mora platiti 42 tisuće eura ako ne želi u zatvor

Foto: Google Street View

STEČAJNI upravitelj Pomgrada Ivo Jukić osuđen je nepravomoćno na godinu dana zatvora uvjetno s rokom kušnje od četiri godine zbog zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju. Jukić je, utvrdio je splitski Županijski sud, prejeftino prodao imovinu u Crnoj Gori koja nije bila Pomgradova, već državna.

Radilo se o par skladišta i kući koje su 2003. godine promijenile vlasnika za mizernih pet tisuća eura. Inače je procjenom utvrđeno da je imovina bila vrijedna gotovo 50 tisuća eura, pa Jukić, ako ne želi u zatvor, u roku od godine dana od pravomoćnosti presude mora nadoknaditi štetu državi, tj. platiti razliku od 42 tisuće eura.

Dvostruki uvjet

Jukić je neki dan djelovao prilično rezigniran, uvjeren da sud neće prihvatiti njegove argumente, a danas nije ni došao na objavu presude. 

Sutkinja Ivona Rupić je svejedno za potrebe javnosti, kao i nekoliko bivših zaposlenika Pomgrada objasnila da Jukić nije postupao savjesno i da je povrijedio imovinske interese trgovačkog društva kojeg je vodio u stečaju.

Sutkinja Rupić je kod odmjeravanja sankcije imala u vidu protok vremena, a posebno je istaknula kako se radi o dvostrukom uvjetu, odnosno, obavezi vraćanja napravljene štete.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.