Stanko Subotić u Londonu izgubio spor protiv Ratka Kneževića: Tužio ga zbog klevete u slučaju ubojstva Pukanića

Foto: Blic.rs

STANKO SUBOTIĆ CANE izgubio je sudski spor protiv Ratka Kneževića pokrenut pred Visokim sudom u Londonu. Subotić je tužio Kneževića, bivšeg šefa Crnogorske trgovinske misije u Washingtonu, zbog svjedočenja na suđenjima za ubojstvo Ive Pukanića, ali i zbog niza izjava koje su objavljene u medijima. Subotić je tražio 300 tisuća funti odštete zbog duševnih boli, no sada će za sudske troškove morati platiti najmanje 300 tisuća funti, prenosi Blic.

Vrhovni sud presudio je da Knežević nije oklevetao Subotića. Sud smatra da ugled Stanka Subotića nije mogao biti narušen u Velikoj Britaniji jer on tamo nije poznat. Zaključili su i da se crnogorske i srpske tiskovine nisu mogle naći u prodaji u Velikoj Britaniji. Sud tako nije prihvatio izjave dvojice svjedoka iz Crne Gore i Srbije koji su tvrdili da su u Londonu pročitali tekstove zbog kojih je Subotić tužio Kneževića.

"Dokazi pokazuju da ne postoji značajna publikacija u Engleskoj i Walesu te da zbog toga nije bilo nikakvog utjecaja na ugled gospodina Subotića u Engleskoj i Walesu", stoji u obrazloženju suda. Sudac je odlučio da se slučaj treba odbaciti kao zloupotrebu procesa.

The Guardian navodi kako se u Velikoj Britaniji može podnijeti tužba za klevetu neovisno gdje je ona izrečena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.