Srpsko tužiteljstvo podiglo optužnicu protiv 12 osoba zbog paljenja američke ambasade u Beogradu

TUŽITELJSTVO u Srbiji podiglo je optužnicu protiv 12 osoba koje se sumnjiči za sudjelovanje u paljenju američke ambasade u Beogradu 2008. godine. Na teret im se stavlja kazneno djelo izazivanja opće opasnosti, javlja Blic.

Sredinom travnja Viši sud u Beogradu odredio je pritvor za 11 osoba osumnjičenih za paljenje ambasade. Jedan osumnjičenik pušten je kako bi se branio sa slobode, s obzirom na to da je u vrijeme počinjenja kaznenog djela bio maloljetan. Dan ranije Viši sud u Novom Sadu odredio je pritvor i pokrenuo istragu protiv dvojice osumnjičenih, koji su također u vrijeme počinjenja kaznenog djela bili maloljetni.

Više javno tužiteljstvo prethodno je podnijelo zahtjev za provođenje istrage protiv 15 osumnjičenih za izazivanje nereda i paljenje ambasade, ali nije protiv svih podignuta optužnica.

Podsjetimo, napad na američko veleposlanstvo u Beogradu uslijedio je nakon mitinga "Kosovo je Srbija", održanog u centru Beograda u veljači 2008. godine. U neredima je poginuo student Zoran Vujović iz Novog Sada, koji je pobjegao iz Kosova 1999. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.