Srednjoškolski sindikati traže povrat novca: Zašto liječnicima ne smanje plaće zbog štrajka, a nama jesu?

Foto: HRT

"ZAPOSLENICI u srednjoškolskom sustavu stavljeni su u neravnopravan položaj u odnosu na zaposlenike u sustavu zdravstva", ističe se u priopćenju Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama koje je poslano jer je Vlada odlučila da neće smanjiti plaće liječnicima i medicinskim sestrama koju su sudjelovali i još uvijek sudjeluju u štrajku.

Sindikalisti podržavaju odluku Vlade o plaćanju liječnika i medicinskih sestara, ali izražavaju nezadovoljstvo zbog drukčijeg postupanja Vlade prema zaposlenima u srednjem školstvu. "Plaća je umanjena svim sudionicima u štrajku i to u visini dnevne zarade, a podsjećamo kako je štrajk organiziran sukladno Zakonu o radu", kažu iz NSZSSH-a te dodaju:

"Svi zaposlenici naknadno su odradili sve poslove koji su bili obustavljeni u vrijeme održavanja štrajka i to bez naknade. Na taj način zaposlenici u srednjoškolskom sustavu stavljeni su u neravnopravan položaj u odnosu na zaposlenike u sustavu zdravstva. Iz tog razloga tražimo da Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta izvrši povrat sredstava zaposlenicima srednjoškolskom sustavu kojima je zbog sudjelovanja u štrajku umanjena plaća za studeni 2012. godine. Tražimo isplatu sredstava u studenom i to u visini uskraćenog dijela plaće, zajedno s plaćom za listopad 2013.

U suprotnom, Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama pokrenuti će sva pravna sredstva za ostvarivanje prava zaposlenika u srednjoškolskom sustavu kojima ste zbog sudjelovanja u zakonski organiziranom štrajku umanjili plaće", stoji u priopćenju kojeg u ime Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama potpisuje predsjednik Branimir Mihalinec.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.