Srbija dobila milijardu dolara zajma od Ujedinjenih Arapskih Emirata

Foto: FAH

PRVI potpredsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić priopćio je da je Srbija dobila milijardu dolara zajma od Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) čime će na godišnjoj razini uštedjeti po 40 milijuna dolara, odnosno približno 400 milijuna dolara za deset godina.

Vlada Srbije jednoglasno je usvojila zaključak o prihvaćanju tog zajma. Aleksandar Vučić je na otvorenoj sjednici vlade rekao da Srbija nikada ranije nije dobila povoljniji kredit te je izrazio nadu da će dio novca biti iskorišten za vraćanje dugova dok će dio biti uložen u poticanje privrede.

Srpski ministar financija Lazar Krstić u ponoć je otputovao u Abu Dhabi gdje će potpisati ugovor o zajmu.

Krstić je istaknuo da ne postoje uvjeti vezani za trošenje novca i da se razmatraju najbolje opcije kako će se on potrošiti.

"Dio novca će nam omogućiti uspostavljanje ekonomske politike koja će nam pomoći prebroditi socijalni efekt krize i dati poticaj stranim i domaćim investitorima", zaključio je Krstić.

Ipak, Demokratska stranka priopćila je da su uvjeti kredita UAE dvostruko lošiji nego što je prethodna vlada dobivala od Svjetske banke. Kredit UAE nazvali su još jednom prevarom Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića koji Srbiju sve brže vodi u bankrot.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.