Sprema se smjena direktorice Zračne luke Zadar zbog isplate bonusa?

Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

SPREMA se smjena vrlo uspješne, ali i kontroverzne direktorice Zračne luke Zadar Katice Pupić Bakrač.

Naime, iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture najavili su kako će se 24. rujna održati izvanredna skupština Zračne luke Zadar. Da će glavna tema biti 'slučaj Pupić Bakrač' potvrdila je Radio Centru glasnogovornica Ministarstva Renata Ivanović.

"Ovaj slučaj isplate bonusa će sigurno biti na dnevnom redu Skupštine. Možda će se još neke druge stvari rješavati, ali da, to će biti tema. Bila je nedavno Skupština pa pretpostavljamo da ne bi bila tako brzo ponovo", rekla je Ivanović.

Podsjećamo, prijepor oko isplate bonusa direktorici Zračne luke Zadar nastao je jer dio javnosti, ali i resorno ministarstvo smatraju da nije smjela uzeti bonus od 195 tisuća kuna, bez obzira na dobar poslovni rezultat i to zbog opće gospodarske krize, ali i naputka vlade državnim tvrtkama da to ne čine. Katici Pupić-Bakrač zamjeraju isplatu bonusa i zbog toga što se poslovanje Zračne luke Zadar dijelom financira državnim subvencijama. Ona odgovara da stimulativni dio plaće nije ostvaren zahvaljujući potporama države, već prihodima i poslovnim rezultatom. Pupić-Bakrač i dalje brani svoju odluku te je najavila da će novac vratiti tek kada joj ministar to naredi pismenim putem.

"Nije u pitanju novac, već je stvar principa i poštivanja međusobno potpisanog ugovora. Ako dobijem pismenu odluku dužna sam je poštovati. Novac ću vratiti, a svoja prava zaštititi pravnim putem. Tim više što mi je od resornog ministra dopisom od 25. travnja 2012. naloženo da se Vladina odluka provede u roku od 7 dana jer će u protivnom nepostupanja po ovoj uputi povući za sobom određene konzekvence", istaknula je Pupić-Bakrač na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji.

Iz krugova obitelji Pupić - Bakrač spominje se i riječ - politički obračun, jer je njezin suprug Marko Pupić-Bakrač vijećnik Akcije Mladih u gradu Zadru, a poznat je po svojim žestokim obračunima s HDZ-om, ali i SDP-om.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.