Spasite biznis, pobjegnite iz Hrvatske: U Zagrebu predavanje kako otvoriti firmu u Engleskoj

Foto: Shutterstock / Index

U UTORAK 17. ožujka, u kongresnom centru Forum Zagreb, u sklopu Green Golda na Radničkoj cesti u Zagrebu, održat će se predavanje na temu otvaranja tvrtke i poslovanja u Engleskoj.

Sabbir Patwary, računovođa iz Londona, u svom će predavanju odgovoriti na pitanja kako otvoriti tvrtku u Engleskoj, kakvi su porezi, koliki su porezi na zaposlene u tvrtki, kako zatvoriti tvrtku ukoliko odustanete i sve ostalo što bi moglo zanimati poduzetnike koji planiraju preseljenje na globalno tržište.

>Poduzetnici bježe iz Hrvatske: "Ne želim hraniti više ovu zvijer koja pije krv vlastitom stanovništvu"

>Vodič za spašavanje tvrtke od terora porezne: Kako otvoriti firmu u Engleskoj


Svi koji žele sudjelovati na predavanju, kartu mogu kupiti putem servisa Entrio.

"Cijena karte je simbolična (20 kn) i služi uglavnom tome da ne rezerviramo dvoranu od 200 ljudi, a onda se pojavi samo 20. Svih 20 kn će biti utrošeno na bezalkoholna pića koja ćete moći konzumirati tijekom cijelog eventa.", navodi se u pozivu.

Teror hrvatske administracije tjera tvrtke u inozemstvo

Organizator predavanja je poduzetnik Hrvoje Prpić koji je zbog neizdrživog terora birokracije u Hrvatskoj i sam preselio poslovanje u inozemstvo.


"Evo to je to, prestajem s radom u Hrvatskoj. Ovo što imam ovdje to ću polako rasprodati i svaka nova firma koju ću otvarati, otvorit ću je vani. Svakog investitora ću savjetovati da ne ulaže u Hrvatsku, a sve to ću zahvaliti g. Liniću“, napisao je tada Prpić na svom Facebook profilu.

Naime, njegovu tvrtku Trillenium posjetila je porezna inspekcija i nakon što mjesec dana nisu uspjeli pronaći nikakvu nepravilnost, odlučili su račune njihovog dizajnera proglasiti neispravnima, zato jer na njima nije naveden JMBG.

Većina poduzetnika koji žele pobjeći od terora hrvatske administracije, kao novo sjedište svoje tvrtke biraju upravo Englesku, zbog jednostavnosti i minimalizma tamošnje birokracije i visoke razinu poslovne profesionalnosti.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.