Šok u Srbiji: Prodavao pljeskavice napravljene od lešina uginulih životinja i otrovnih aditiva

Foto: MUP Srbije/Blic

SRPSKI mediji prenijeli su šokantnu vijest o tome kako je 35-godišnji Nebojša J. iz Velike Plane godinama kupovao lešine uginulih životinja te od njih pripremao meso za roštilj koje se prodavalo u njegovoj pečenjarnici, ali i u drugim dijelovima Srbije, gdje je završavalo na tanjurima u restoranima i hotelima.

Da bi meso crkotina, koje je otkupljivao i po nekoliko dana nakon uginuća životinja, izgledalo "svježe", miješao ga je s otrovnim aditivima koji su mu mijenjali boju. Srpski mediji pišu kako je "pravo čudo" što se nitko, koliko je poznato, nije otrovao ovim mesom.

Veterinarska inspekcija oduzela mu je oko tonu mesa uginulih krava i konja, koju će uništiti. Kako je izvijestila srpska policija, Nebojša J. je zadržan u pritvoru.

Policija kaznenu prijavu podigla protiv još četiri osobe

"Meso uginulih životinja je, znajući da nije za dalju upotrebu i ishranu ljudi, obrađivao u pomoćnim prostorijama svoje kuće, koje nisu registrirane za tu svrhu i nemaju odobrenje nadležnih organa za obradu mesa za ljudsku ishranu.

Tako obrađeno meso osumnjičeni je miješao sa kemijskim supstancama, koje je dodavao mesu da bi ono, po boji, izgledalo kao svježe, a zatim ga prodavao u svom maloprodajnom objektu NN Cile koji se nalazi preko puta osnovne škole u Velikoj Plani. Prilikom pretresa pomoćnih prostorija maloprodajnog objekta pronađeno je meso uginulih životinja u količini od oko jedne tone, koje je predato Veterinarskoj inspekciji na uništenje.

Kaznena prijava je podnesena protiv još četiri osobe iz okolice Velike Plane i Smederevske Palanke, koje su osumnjičene da su izvršile isto kazneno djelo, tako što su N. J. prodavale uginule životinje ili pomagale u transportu i obradi mesa", stoji između ostalog u policijskom priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.