Socijalistička radnička partija Hrvatske o Vukovaru: Što to znači da nije još vrijeme za zakon?

Foto:  Emica Elvedj (Cropix)

"TE AKTIVNOSTI organiziraju i sprovode najretrogradnije snage društva u sprezi sa klerom. Te snage nisu mnogobrojne, one ne predstavljaju stanovište većine hrvatskih građana, ali su vrlo bučne, agresivne i vrlo dobro zastupljene u sredstvima informiranja. Cilj im je osim odvraćanja pažnje od gorućih egzistencijalnih pitanja građana, rušenje aktualne vlasti, što vidimo kao manje zlo, ali i opstruiranje ustavno zakonskog poretka, koje implicira i elemente fašizma, što vidimo kao veće i ozbiljnije zlo", kažu čelnici Socijalističke radničke partije komentirajući najnovije događaje u Vukovaru povodom postavljanja dvojezičnih tabli. 
 
Što to znači da nije vrijeme za zakon?
 
SRP tvrdi tvrdi da posljednja događanja u Vukovaru karakterizira autistička upornost u tumačenju "njima razumljive istine", uz trivijalna objašnjenja. 
 
"Što ima značiti da 'nije još vrijeme'  za izvršavanje zakonskih odredbi i kada bi to vrijeme trebalo nastupiti. Što također znači floskula da 'rat nije završio' i to rat koji je navodno pobjedonosan. I u kojem su to ratu do sada pronađeni svi stradali i nestali. I ne narušava li možda idilu pobjedonosnosti, činjenica da nakon 'pobjede' građani žive puno lošije nego prije, pa u tom grmu treba tražiti zeca", tvrdi SRP u svom priopćenju. 
 
Crkva u kohabitaciji s fašizmom
 
Kako tvrde u SRP-u posebnu dimenziju ovoj pojavi daje eksplicitno svrstavanje crkve uz one koji remete red i mira, koju sam crkveni vrh koristi da bi se opet obrušio na komunizam "kroz fiksaciju o dva totalitarizma". Izjednačavajući pritom fašizam i komunizam, kardinal Bozanić ne čini to da bi istinski osudio fašizam, sa kojim je crkva u kohabitaciji već da bi snažnije žigosao komunizam, tvrde u SRP-u. 
 
"Izjednačavanje fašizma i komunizma osim što je u supstanci nonsens, ono se neda ni u praksi uspoređivati, jer je komunizam danas još uvijek filozofski pojam, kao težnja ka dovršenom, humanizmu koji na današnjem stupnju razvoja nije postignut. O komunizmu možemo govoriti kao o političkom pokretu usmjerenom ka ukidanju klasnog i nehumanog društva, a fašizam je gruba reakcija za njegovim očuvanjem, što znači da je riječ o borbi suprotnosti, a ne istosti. A ako kardinal pod komunističkim totalitarizmom misli na radničko samoupravljanje, onda ga valja podsjetiti da su narodi na ovim prostorima u tom razdoblju ostvarili najdulji period mira i sveopćeg napretka od vremena naseljavanja do danas", zaključuju u SRP-u. 
 
Agresija na Siriji s fašističkim karakterom 
 
SRP je komentirao i stanje u Siriji te kažu kako je nedopustivo uplitanje u unutrašnji sukob u Siriji. 
 
"Agresija koja je najavljena imala bi u svojoj provedbi fašistički karakter, a tobožnja briga za zaštitu civilnog stanovništva su cinična farsa, jer je dosadašnja praksa pokazala da prilikom USA-NATO agresija udio civilnih žrtava nadmašuje one vojne. Osim toga kakvo moralno pravo osuđivanja navodne upotrebe kemijskog oružja za masovno uništenje imaju oni koji su pred kraj II sv. rata razorili Drezden, uništivši između 87 i 88 posto zgrada, prilikom čega je prema procjenama stradalo od 25.000 do 60.000 civila, mada točan broj nikad nije utvrđen Bacili dvije atomske bombe na već izmrcvavljenog protivnika i koji dan danas u agresijama na druge narode upotrebljavaju municiju sa osiromašenim uranom, koje je oružje masovnog uništenja još stoljećima nakon upotrebe", kažu na kraju. 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.