Socijalistička radnička partija Hrvatske: Ispovijed maloljetnika kod svećenika je neprihvatljiva!

Foto:  AFP

"TRAŽIMO da institucije struke ocijene prihvatljivost obreda ispovijedanja maloljetnika od strane svećenika!", stoji u priopćenju Socijalističke radničke partije Hrvatske, gradskog odbora Umag. Naime, SRP naglašava kako je poznato da se po katoličkoj doktrini u crkvama i drugim vjerskim objektima prakticira ustaljeni obred ispovjedi, a taj obred ne isključuje nego čak i obvezuje djecu da pristupe takvom činu. SRP smatra to neprihvatljivim. 

 
Upozorava se na pedofiliju
 
"Čin ispovijedanja podrazumijeva iznošenje svojih najintimnijih osjećaja. To ispovijedanje se i temelji na represiji, odnosno na ucjeni tj. onaj koji nije potpuno iskren i otvoren pri ispovjedi prijeti mu se raznim kaznama, jedna od kojih je i neulazak u 'božanstveni raj' kao i kazna vječito gorućeg pakla. Uzimajući u obzir nezrelu dob maloljetnika koji su podvrženi ispovijedanju držimo neprihvatljivim takav nestručni vid općenja svećenika s maloljetnicima, koji ima za cilj proizvest poslušnu individuu, podložnu daljnjoj manipulaciji", naglašava se u priopćenju SRP-a. 
 
SRP podsjeća da smo svi svjedoci otkrivanja sve većeg broja slučajeva pedofilije, pogotovo u redovima crkve. Upravo pedofilija koja je jedan od najtežih zločina prema djetetu, je u porastu, a obred ispovijesti prilikom kojeg svećeniku pedofilu i kriminalcu, dijete bude predano kao žrtveno janje, na daljnje raspolaganje može poslužit kao povoljan instrument za regrutiranje budućih žrtava, smatraju u SRP-u. 
 
Maloljetnicima se prijeti teškim kaznama
 
"Ne sluteći, maloljetnik u strahu od kazne, otvara svoju dušu u nadi da će pronaći željeni spas, no nerijetko biva upravo suprotno. Od spasa upada u najtežu agoniju koja ga je mogla zadesit i koja će ga pratit u daljnjem periodu odrastanja i života, silovanje od strane tkz. božjeg izaslanika", stoji u SRP-ovu priopćenju. 
 
Oni traže na kraju od svih mjerodavnih institucija Republike Hrvatske, političkih stranaka, Sabora, Odbora za ljudska prava te pravobranitelja za djecu da pokrenu odgovornu raspravu u Saboru RH te da se na osnovi takve rasprave izglasa Zakon kojim će se regulirati obred ispovijedanja maloljetnika od strane svećenika!
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.