Snimljen muškarac koji je bacio bombu na ukrajinski parlament: Jedna osoba poginula, 100 ranjenih

Screenshot: Youtube

MUŠKARAC odgovoran za bacanje eksplozivne naprave ispred ukrajinskog parlamenta, pri čemu je jedan policajac poginuo, a više od 100 ljudi je ozlijeđeno, uhvaćen je na snimci objavljenoj na Youtubeu.

Na snimci se jasno vidi trenutak kada muškarac baca eksplozivnu napravu, kao i posljedice: više policajaca je zadobilo teške ozljede. Iz ukrajinskog mupa tvrde da je u pitanju bila ručna bomba, a savjetnik ministra unutarnjih poslova Anton Geraščenko je potvrdio da je vojnik Nacionalne garde podlegao od pogotka u srce.

U neredima je privedeno više desetaka osoba, a prema riječima ministra unutarnjih poslova Arsena Avakova, uhićena je i osoba koje je bacila ručnu bombu. Kod istog muškarca nađene su i druge eksplozivne naprave. Avakov je potvrdio da su eksplozivne naprave bacali prosvjednici u majicama ultra-nacionalističke stranke Svoboda.

Sukobi redarstvenih snaga i prosvjednika pred parlamentom u Kijevu izbili su nakon što je parlament prihvatio reformu kojom se separatističkom istoku, gdje traje rat, daje veća autonomija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.