Snimka objavljena na suđenju protiv Sea Worlda: Kit ubojica tijekom nastupa napao i mrcvario trenera

TIJEKOM suđenja protiv Sea Worlda pojavila se snimka ženke kita ubojice Kasatke koja je zgrabila trenera Kena Petersa, povukla ga u bazen i držala pod vodom neko vrijeme.

Zatim mu je dopustila da dođe do površine te ga opet povukla dolje i tako više puta. Napad je trajao petnaestak minuta, da bi ga Kasatka na kraju pustila. Video je snimljen 2006. godine u Sea Worldu u San Diegu, ali se danas pojavio na internetu.

Autor knjige Smrt u Sea Worldu David Kirby rekao je za Daily Mail da je to bio treći napad istoga kita. Objasnio je kako je moguće da je Kasatka reagirala agresivno jer je čula glasanje svog dvogodišnjeg mladunčeta iz susjednog bazena.

"Ničim mi nije pokazala da bi me mogla napasti", navodno je rekao trenerima nakon napada. Operiran je i rekao je da nikada više neće plivati s Kasatkom".

Ministrica rada tuži Sea World zbog ugrožavanja života trenera

Video je prikazan tijekom suđenja članovima Uprave za zaštitu na radu i zdravstvo. Američka ministrica rada Hilda Solis tužila je poznati tematski park za ugrožavanje života trenera na način da ih bez zaštite izlaže kitovima koji u zatočeništvu ponekad postaju vrlo agresivni.

Na svu sreću, Peters je preživio napad i izvukao se samo sa slomljenim stopalom. Njegova kolegica Dawn Brancheau četiri godine kasnije nije bila te sreće. Iskusnu trenericu na isti je način u Sea Worldu u Floridi povukao u bazen golemi kit ubojica Tillikum, ali ju je pod vodom držao znatno duže pa se utopila.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.