Slavlje Praznika rada: Sindikati Vladi daju žuti karton, Bandić u Maksimiru kuha 40 tisuća porcija graha

PROSVJED i proslave sutra za praznik rada u Zagrebu. Prosvjed će biti jedan sindikalni, koji kreće u 11 sati na Trgu bana Josipa Jelačića na kojem će se Vladi dati žuti karton, a proslava će biti nekoliko. Najveća se očekuje tradicionalno u Maksimiru, koju već godinama umjesto sindikata organizira grad Zagreb.

"Koristim priliku da pozovem svoje drage sugrađanke i sugrađane i zamolim ih da dođu od 11 do 17 sati u Park Maksimir na proslavu Prvog svibnja i prvosvibanjski grah", uputio je poziv gradonačelnik Zagreba.

Glavni kuhar Bandić kuha 40 tisuća porcija graha

Glavni kuhar Bandić skuhat će 40 tisuća porcija graha i narezati pripadajući broj kobasa. "Svake godine je sve bolji grah, recept je Bandićev i kuhanje Bandićevo i posluga Bandića i njegovih suradnika." Sve je Bandićevo osim gradskih kuna kojima će biti plaćeni maksimirski prvosvibanjski troškovi.

"Oko 15-ak posto manje nego prošle godine, ali to ne znači da će ići na uštrb kvalitete graha", istaknuo je Bandić. Troškovi prošlogodišnje proslave u Maksimiru bili su 500-njak tisuća kuna. No, ništa nije skupo za taj, bar jedan bezbrižan radnički dan u godini.

"Da makar na trenutak zaboravimo teškoće života i probleme s kojima se susrećemo. Više rada, reda i odgovornosti i solidarnosti među svima nama, neće nam biti na odmet", naglasio je gradonačelnik.

Sindikati bez graha

Hrvatska udruga sindikata i Mario Iveković, radnički će praznik slaviti na Jarunu, bez graha. "Imat ćemo roštilj, nije besplatan, ali je 15 kuna, to je simbolična cijena, čisto da se pokriju troškovi", rekao je Iveković.

Za troškove sindikalne prvosvibanjske proslave grad je izdvojio 40 tisuća kuna, a osim besplatnog graha i jeftinog sindikalnog roštilja, na Jarunu i u Maksimiru nudi se zabava, pjesma i ples. "Grupa Kings, neki tamburaši, Vladimir Kočiš Zec, Davorin Bogović", rekao nam je Iveković, a Bandić je izdvojio još neke pjevače.

"Pjevat će nam ljudi koji su izrazili želju da dođu pjevati besplatno. Boris Novković, Boris Babarović, Lana Jurčević i sestre Husar. Dođite i uživajte", poručio je gradonačelnik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.