Sirijac kojeg je snimateljica saplela dok je trčao: Mađarsku reporterku pamtit ću dok sam živ

Screenshot i video: YouTube/euronews

OSAMA Abdul Mohsen jedan je od izbjeglica koji su u Europu pobjegli od rata, a svjetskoj javnosti je postao poznat nakon što ga je mađarska snimateljica saplela na granici dok je nosio dijete, piše Balkans Aljazeera.

Osama je stigao u Getafe u Španjolskoj, gdje će u iznajmljenoj kući započeti novi život. Naime, kako je javljeno prije nekoliko dana, nogometna akademija Cenefe Osami Abdulu ponudila je posao te ga je on objeručke prihvatio i sa dvojicom sinova došao iz Munchena.

"Kvalitetno smo se odmorili nakon mnogo napornih dana. Baš nam je trebao ovakav odmor. Sada je sve drugačije", kazao je Mohsen koji je priznao da trenutak kad ga je mađarska snimateljica Petra Laszlo saplela dok je s djetetom trčao neće zaboraviti dok je živ.

„Nadam se da će biti procesuirana i kažnjena za to. Saplinjanje oca koji nosi dijete je nehuman čin. Nikada nisam ni pomišljao da bi jedan novinar mogao učiniti nešto slično. Samo sam pokušavao da pobjegnem i zaštitim svog sina“, rekao je Mohsen.

On je sa suprugom i četvero djece prošle godine stigao u Tursku, gdje su boravili u gradu Mersinu. On i dva sina su se zaputili u Europu.

Novi život

Supruga i dvoje djece su mi u Turskoj i dat ću sve od sebe da ih dovedem u Španjolsku. Mnogo ljudi mi pomaže u tome. Ne znam hoće li to biti za tjedan ili dva, ali želim ovdje započeti novi život za svoju obitelju", priznaje Mohsen.

Pričajući o svom iskustvu i cjelokupnoj situaciji, Mohsen ne skriva suze te poziva europske lidere da prime i pomognu te unesrećene ljude koji su ostali bez svojih kuća i budućnosti.

U Siriju, gdje je radio kao trener prvoligaškog kluba El Fotuwa SC, će se jednog dana vratiti, ali tek kad završi rat.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.