Sindikati traže ostavku Ive Čovića zbog nepravilnosti u tvrtki Zagrebačke ceste

Foto: Index

SAMOSTALNI sindikat radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske traži ostavku predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Ive Čovića zbog činjenice da nisu sankcionirani voditelj podružnice i rukovoditelja operative Zagrebačkih cesta Hasana Džonbića te voditelj podružnice Zagrebačkog holdinga Zagrebačke ceste Alen Gospočić protiv kojih je SSKH podnio kaznene prijave.

SSKH je prošle godine protiv Gospočića podnio kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje za krađom i prodajom otpadnog željeza i sumnjive kupovine velikog stroja za glodanje asfalta, a protiv Džonbića su ovih dana podnijeli kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje za oštećenje tvrtke Zagrebačke ceste za 1,5 milijuna kuna vezane uz radove na javnim i nerazvrstanim cestama povjerene tvrtki Montmontaža-plinovod d.o.o., čiji je suosnivač upravo Hasan Džonbić.

"SSKH prijavio je voditelja podružnice Zagrebačkih cesta i Inspekciji rada, jer je brojnim prijateljima i rođacima koji je zaposlio (u zadnje dvije godine 64), napravio dodatak sistematizaciji bez prethodnog savjetovanja s radničkim vijećem. Prijavljen je i za prekovremene sate za trajanja zimske službe. Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović je upoznat sa svime, ali dosada nitko nije sankcioniran, osim sindikalnih povjerenika, koji su ukazivali na nepravilnosti. Zbog svega toga SSKH traži njegovu ostavku", stoji u priopćenju SSKH-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.