Sindikati će 1. svibnja Vladi pokazati crveni karton: "Vrijeme je da odstupite"

Ilustracija: Hina

ČETIRI sindikalne središnjice na Praznik rada 1. svibnja simbolično će Vladi pokazati crveni karton sa jasnom porukom da je vrijeme da odstupe. Poručeno je to sa press konferencije o detaljima obilježavanja tog međunarodnog praznika...

Žuti karton na Vladi smo odavno pokazali, strpljenja više nemamo, vrijeme je da ova Vlada raspiše prijevremene izbore i ustupi mjesto nekome tko će znati voditi ovu zemlju - poručili su sindikalni čelnici.

Na Praznik rada, 1. svibnja simbolično će u Radničkoj ulici u Zagrebu, koja je nekoć bila simbol tvornica, a kojih danas više nema, zapaliti 300 lampiona u spomen na bivše radnike, a snimit će i milenijsku fotografiju na kojoj će više od 1.000 članova sindikata držati crveni karton.

Vlada je potrošila sve kredite, a s izjavom ministra rada Miranda Mrsića da su tri osmice mrtve (8 sati rada, 8 sati odmora i 8 sati sna), jasno je da je hrvatski radnik u problemu, istaknuo je čelnik NHS-a Krešimir Sever.

Što prije ova Vlada ode, bit će manja šteta, zaključili su sindikalni čelnici.

Na pitanje tko bi ih mogao zamijeniti, predsjednik Matice sindikata hrvatske Vilim Ribić je rekao da ima niz ekonomista koji su politički aktivni, između ostalih, Ljubo Jurčić.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.