Seks skandali potresaju američki vojni vrh: General John Allen poslao 30.000 stranica e-mailova Petraeusovoj prijateljici!

GLAVNI zapovjednik NATO-ovih snaga u Afganistanu general John Allen također je pod istragom zbog slanja "neprimjerenih e-mailova" Jill Kelley, ženi koja se našla u središtu seks skandala zbog kojega je direktor CIA-e general David Petraeus prošloga tjedna podnio ostavku.

Poruke su poslane Jill Kelley čiji je prigovor doveo do otkrivanja izvanbračne veze generala Petraeusa s Broadwell. Sve je počelo kada je Kelley, dugogodišnja prijateljica Petraeusove obitelji, izvijestila FBI da je primila prijeteće e-mailove. Nakon istrage se otkrilo da je Paula Broadwell, autorica Petraeusove biografije i njegova ljubavnica, poslala poruke. FBI je istragom pronašao i prepisku Broadwell i oženjenog direktora CIA-e zbog kojih je izbio skandal.

Odgođno imenovanje za glavnog zapovjednika NATO-a u Europi

Iako je jedan dužnosnik Pentagona rekao novinarima da je FBI otkrio 30.000 stranica dopisivanja između generala Johna Allena i Jill Kelley u razdoblju od 2010. do 2012., general Allen tvrdi da nije kriv. Ne želi otkriti jesu li poruke sadržavale seksualne sadržaje ili povjerljive vojne informacije, javlja Associated Press.

Allen će ostati na svojoj poziciji, ali je ministar obrane Leon Panetta u priopćenju napisao da je tražio odgodu njegove kandidature za glavnog zapovjednika NATO-a u Europi. Predsjednik Barack Obama se složio s odgodom.

Kako javlja BBC, Panetta je u ponedjeljak u Pentagonu naredio istragu generala Allena koji bi se u četvrtak trebao pojaviti na saslušanju u američkom Senatu, vezano uz njegov angažman u Afganistanu koji je ministar ocijenio uspješnim.

U Afganistanu je skandal popunio novinske stupce i šokirao javnost. General Allen ondje izgradio dobre odnose s državnicima i vojnim zapovjednicima, a neki se afganistanski dužnosnici pitaju kada je stigao napisati toliko e-mailova, kada je bio zadužen za vođenje rata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.