Sedam dana 5-godišnja Samira bila je u šumi: Nađena je živa, ali u teškom stanju

Foto: HGSS

PETOGODIŠNJA Samira Alić koja je nestala prije sedam dana nađena je živa, ali u teškom stanju, potvrdio je za Klix.ba glasnogovornik MUP-a Brčko Distrikta Halid Emkić.

Djevojčica je nađena danas oko 17 sati na području općine Srebrenik.

Kako javlja Oslobođenje.ba, djevojčica je pronađena u koritu Bistrice, a mještanin koji ju je spasio također je hospitaliziran jer je iscrpljen nošenjem doveo i sebe u opasnost.

Gorska služba spašavanja navodi kako je djevojčica, mimo svih očekivanja, otišla u suprotnom smjeru od njenog brata koji je pronađen nizvodno. Ona je otišla uzvodno preko 5 km od mjesta njegovog pronalaska i oko 3,6 km od kuće gdje žive.

Podsjetimo, 22-godišnji Elvedin Alić prošlog je petka napustio obiteljski dom s objašnjenjem da se ide osvježiti na lokalnu rijeku, a sa sobom je uzeo i sestricu, nakon čega im se izgubio svaki trag. Otegotna je okolnost bila je to što je u pitanju mladić s posebnim potrebama, koji se boji ljudi.

On je pronađen nakon pet dana u šumi u blizini Srebrenika, no njegovoj sestri nije bilo traga.

Elvedin, inače mladić s posebnim potrebama, pronađen je u lošem stanju, iscrpljen i dehidriran uslijed velikih vrućina, no dugoročnih posljedica za njegovo zdravlje ne bi smjelo biti, potvrdili su lokalnim medijima članovi timova Federalne uprave civilne zaštite.

U tijeku: akcija u kojoj sudjeluje #HGSS u #BIH kod Brčkog završena. I druga osoba pronađena nakon sedam dana živa, ali...

Posted by HGSS - Hrvatska Gorska Služba Spašavanja on Friday, July 24, 2015

17 spašavatelja HGSS-a i 6 potražnih timova sa psima također se uključilo se u opsežnu potragu na području Brčkog u BiH.

U akciju potrage bili su uključeni pripadnici Civilne zaštite, Crvenog krsta, Saveza gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini, policije i lokalnog stanovništvo kao i EUFOR HQ Sarajevo sa letjelicom za izviđanje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.