Sanja Bilač i njena lista slavili kraj pošasti u Splitu: Kerum je napravio štetu veću od milijarde kuna!

Foto: R.I.

SANJA BILAČ, kandidatkinja za gradonačelnicu Splita ispred liste Mladi Splita, našla se jutros na Zapadnoj obali kako bi još jednom pojasnila Splićanima što se zapravo dogodilo u posljednje četiri godine Kerumove vlasti.

Nakon najskupljeg banketa prazni stol, čaše i blagajna

"Danas obilježavamo kraj najskupljeg banketa koji je Split ikada imao. Praznim stolom i čašama podsjećamo na prazninu koju je Splitu ostavila propala gradska vlast, gradonačelnik, njegovi zamjenici, javni i tajni partneri danas zamaskirani na raznim listama i u raznim strankama. Ti ljudi znaju što je pravi put. Vide more mogućnosti za sebe i svoje uhljebe", nije ostala Bilač dužna ni SDP-u i njihovom kandidatu Ivi Baldasaru, koji svoju kampanju reklamira pod sloganom "Split, more mogućnosti".

Kerum primao plaću, a nije dolazio na posao - šteta milijun i pol kuna

"Sjetite se obećanja da neće biti podstanara, da Grad na Zapadnu obalu neće potrošiti ni kune, da u Splitu neće više biti nezaposlenih i da će poduzetnici u kolonama dolaziti i investirati u Split. Nakon četiri godine Kerumovog mandata, rezultati su porazni. Evo brojki: Nestalo je 350 milijuna kuna u gradskoj blagajni, 60 milijuna kuna od Karepovca, 120 milijuna kuna potrošeno je za 250 novih uhljeba u upravi i gradskim firmama, dug Hajduka narastao je na 200 milijuna kuna, a zbog toga što gradonačelnik nije dolazio na posao bespotrebno je potrošeno milijun i pol kuna. Tu je i šteta na Spaladium areni od najmanje 76 milijuna kuna, dug HNK Split od dva milijuna kuna... Samo na ovim stavkama napravljena je šteta veća od 800 milijuna kuna, a u konačnici očekujemo da će šteta Gradu Splitu biti više od milijardu kuna", upozorila je Bilač. 

Otvorimo Marjan jer ga Kerum nikada neće

Pojasnila je i zašto je danas bacila vijenac u more na Zapadnoj obali.

"Sve nabrojeno dovoljno govori o razmjerima pošasti koja je protekle četiri godine vladala Gradom Splitom. Zato smo danas odlučili proslaviti završetak tog najskupljeg banketa u povijesti Splita bacanjem vijenca radosti u more. Kada sve ovako lako ide na račun Splićana, zašto ne bismo otvorili i hotel Marjan na račun građana, jer ovakav kakav je sada, prava je slika stanja u kojem nam aktualna vlast ostavlja Grad Split. Danas ćemo ga otvoriti jer očito je da propali tajkun to neće nikada napraviti", zaključila je Bilač simbolički prerezavši vrpcu pred Kerumovim hotelom na kojem se još ističu goleme slike Velikog brata i Velike sestre...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.