SDP-ov slučaj Buljubašić: Direktor Dalme optužen da je isplatio plaću radniku koji nije radio

Foto: Index

I SDP ima svoj slučaj Buljubašić. Naime, donedavni direktor Dalme i član splitskog SDP-a Boro Malinić dobio je ovih dana svoju drugu optužnicu, i to zbog toga jer je, kako tvrdi Općinsko državno odvjetništvo u Splitu, naložio računovodstvu da isplaćuje plaću radniku koji uopće nije dolazio na posao. Uz njega optužen je i Branko Bulić, direktor Sektora općih poslova.

Krivotvorili evidenciju radnog vremena

Malinić i Bulić terete se za kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene isprave. Od početka 2008. do veljače 2011. godine u nakani da 61-godišnjaku omoguće da bez rada prima plaću i druga primanja iz radnih odnosa, Malinić je odobrio, a Bulić svojim potpisom ovjeravao evidenciju radnog vremena, prema kojoj je 61-godišnjak uredno dolazio na radno mjesto i obavljao svoje dužnosti, iako su znali da to nije istina, odnosno, da ne dolazi na posao.

Temeljem takve evidencije, računovodstvo Dalme je 61-godišnjaku isplatilo plaće i druga davanja u ukupnom iznosu od 223.898,19 kuna, za koliko je oštećena tvrtka.

SDP zbrinuo Malinića unatoč optužnici za 11 kaznenih djela

Malinić je inače već optužen za 11 kaznenih djela u Dalmi i višemilijunsku štetu, ali to nije bilo od nikakvog značaja Upravi Croatia osiguranja koja ga je prošlog ljeta smjestila na radno mjesto koordinatora stanica za tehnički pregled u tvrtki kćeri CO-a. Prvotno je Malinić trebao postati pomoćnik direktora CO-a u Splitu, ali je tu iskrsao problem službenog automobila. Da je postao pomoćnik auto ne bi imao na raspolaganju 24 sata, a ovako ima.

Zanimljivo je svakako da se u splitskom Državnom odvjetništvu nisu odlučili kazneno goniti 61-godišnjaka kojem je isplaćivana plaća premda nije radio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.