SDP izgubio zapad Brača: Loziću nije prošao proračun za iduću godinu, u Milni novi izbori

Foto: Općina Milna

SDP JE, kako se i očekivalo, izgubio Milnu. Najzapadnija bračka općina nije dobila proračun za iduću godinu, načelnik Frane Lozić do nogu je potučen na jučer održanoj sjednici Općinskog vijeća koja je potrajala svega koji minut.

Za Lozićev proračun glasala su samo dvojica SDP-ovaca, dok su protiv bili petoro vijećnika HDZ-a, HSLS-a, HSS-a pa čak i HNS-a. Jedan SDP-ovac nije došao na sjednicu, kao ni dvoje nezavisnih te predstavnik HDSSD-a. Sada bi trebali uslijediti novi izbori i prilika da birači u Milni  moguće odaberu i nekog drugog doli Lozića koji je za sobom ima već tri mandata. 

Ovakav rasplet dao se naslutiti još prije 10-ak dana kada je Lozić povukao proračun prije no što se o njemu stiglo glasati. Iskusni načelnik naslutio je da nema dovoljno ruku pa je neizbježno odgodio za koji dan. 

Vijećnici mu izglasali nepovjerenje, ali Lozić ostavku nije dao

Milna je tako zaključila vrlo bremenitu 2014. godinu, godinu u kojoj je načelnik u tjedan dana čak dvaput osuđen, dok je račun općine blokiran u visini od 11 milijuna kuna, upravo zbog kaznenog djela kojeg je počinio Lozić, a radi se o dvostrukoj prodaji Češkog kampa i zbog čega je nepravomoćno osuđen na 10 mjeseci zatvora. 

Nakon presuda i blokade računa općine, vijećnici su Loziću izglasali nepovjerenje, a zatraženo je i da da ostavku, što Loziću nije palo na pamet. Prošlog je mjeseca i prekršajno prijavljen zbog napada na šefa bračkog Crvenog križa. Nasrnuo je nakon što mu je ovaj kazao da će za 10 dana izgubiti vlast, što se s jučer održanom sjednicom Općinskog vijeća, na kojoj nije prošao proračun, i dogodilo.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.