SDLSN tvrdi da SDP-ovac prikuplja potpise na radnom mjestu, DUZS: Nismo bili upoznati s navodnim aktivnostima

Foto: SDLSN

JEDAN od potencijalnih kandidata za člana Gradskog odbora SDP-a Grada Zagreba potpise za kandidaturu prikuplja među svojim kolegama na poslu, tako tvrdi Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH (SDLSN). Potencijalni kandidat Negoslav Eškinja zaposlen je u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje.

"Eškinja se ovih dana dosjetio potpise za svoju kandidaturu prikupljati među svojim kolegama na poslu, državnim službenicima zaposlenim u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje. Je li se Negoslav odvažio na ovu akciju ohrabren činjenicom da je na čelu DUZS-a njegov stranački kolega Jadran Perinić ili je riječ samo o osebujnom shvaćanju da se predizborna bitka vodi na zemlji, u vodi, zraku i u 'radnoj organizaciji', ne znamo, ali se nadamo da SDP-ovci na službi u DUZUS-u neće biti podvrgnuti sankcijama ili drugarskoj samokritici ako svom stranačkom kolegi uskrate podršku", soji u dopisu kojeg potpisuje Siniša Kuhar, glavni tajnik Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika, objavljeno je na stranici Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH.

DUZS: Nismo upoznati s navodnim aktivnostima

Državna uprava za zaštitu i spašavanje odgovorila je na navode koji dolaze iz SDLSN-a prema kojima službenik Uprave Negoslav Eškinja prikuplja potpise za potencijalnu stranačku kandidaturu. U priopćenju koje su nam poslali, a koje potpisuje Kabinet ravnatelja DUZS-a, ravnatelj tog državnoj tijela do danas nije bio upoznat s navodnim aktivnostima Negoslava Eškinje.

"Nakon zaprimljenih prvih indicija o predmetnoj aktivnosti o mogućim stranačkim aktivnostima službenika Negoslava Eškinje tijekom radnog vremena ili korištenja službenih resursa Državne uprave za zaštitu i spašavanje, a u skladu sa Zakonom o državnim službenicima te Etičkom kodeksu, promptno su poduzete sve potrebne mjere, uz napomenu da se iste provode u svim mogućim spornim situacijama za sve službenike Uprave bez izuzeća, ako za to postoji osnovana sumnja.

Ne ulazeći u motive i razloge postupanja glavnog tajnika Siniše Kuhara, ostaje nejasna uloga SDLSN, kao i njihova potreba medijskog publiciranja neprovjerenih informacija, barem što se tiče DUZS-a.

Sukladno navedenom, ističemo kako s indignacijom odbacujemo više nego očite tendenciozne konotacije koje potpisuje Siniša Kuhar. Ovo tim više, što je ova Uprava dosadašnjim radom imala vrlo dobru suradnju s SDLSN, posebno njezinim predsjednikom Borisom Plešom, čemu se nadamo i ubuduće", stoji u priopćenju DUZS-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.