S djetetom otišli na Hitnu u Zagrebu, a za par dana ih šokirao račun kojeg su dobili poštom

Foto: Čitatelj Indexa

KLINIČKA bolnica Merkur za pregled djeteta na Hitnoj u njihovoj bolnici roditeljima je poslala račun od 142 kune s naznakom "prvi pregled doktora medicine". Roditelji su ostali u šoku jer im nitko u bolnici nije rekao da naknadno donesu zdravstvenu koju tad nisu imali sa sobom, niti su im rekli da će im naplatiti zdravstvenu uslugu.

Nakon što smo poslali upit, iz KB Merkur su nam rekli da se očito radi o pogrešci te da će provesti interni postupak o tom slučaju.

Naime, prije nekoliko dana roditelji su bili u posjeti baki s malim djetetom kad ga je naglo počelo boljeti uho. Putem mobitela iz auta su na broju 194 saznali da je najbolje otići na hitnu u KB Merkur, što su i učinili.
 
"Tamo su ga brzo primili i pregledali, no budući da smo bili kod bake nismo imali djetetovu zdravstvenu iskaznicu te je gospođa na šalteru više sebi u bradu promrmljala da će ga zavesti kao neosiguranog i ljubazno nas pozdravila", rekao nam je otac djeteta.

KB Merkur: Provest ćemo interni postupak

Nakon nekog vremena su kaže, na veliko iznenađenje na kućnu adresu primili račun iz hitne ambulante kojeg objavljujemo uz članak.

"Na pregledu nismo bili upozoreni da će nam stići nešto na naplatu, a kamoli da nam je dana prilika da po završetku hitnog slučaja ostavimo naprimjer polog i od kuće donesemo potvrde o zdravstvenom osiguranju", rekao je otac djeteta.
 
U KB Merkur kažu pak da im nije nam poznato da se takvo što dogodilo u njihovoj ustanovi, budući da ne postoji nikakva predstavka te vrste.

Na upit da li je praksa bolnice da se roditeljima pruži mogućnost da naknadno donesu zdravstvenu, u KB Merkuru ističu da je.

"Dakako da je moguće naknadno donijeti potrebnu dokumentaciju (zdravstvenu iskaznicu). Ukoliko je stvarno došlo do navedenog zbivanja radi se o pogrešci, zbog čega će se provesti interni postupak", stoji u odgovoru kojeg smo zaprimili iz Ureda sanacijskog upravitelja KB Merkur.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.