S&P opet snizio rejting 15 talijanskih banaka: UniCredit i Intesa Sanpaolo zadržale rejting iz veljače

AMERIČKA agencija za kreditne rejtinge Standard & Poor's (S&P) srezala je u ponedjeljak kreditne rejtinge čak 15 talijanskih banaka, ali dobra vijest je što su rejtinzi 15 najvećih talijanskih banaka ipak ostali nepromijenjeni.

Među bankama čiji su dosadašnji kreditni rejtinzi u najnovijoj ocjeni S&P potvrđeni, su i dvije Hrvatima najzanimljivije bankarske grupacije - UniCredit (u čijem je vlasništvu Zagrebačka banka) te Intesa Sanpaolo (u čijoj se grupaciji nalazi Privredna banka Zagreb). UniCredit i Intesa Sanpaolo, podsjetimo, bile su među ukupno 34 talijanske banke kojima je S&P srezao rejtinge u veljači ove godine.

Agencija S&P u svom je izvješću upozorila kako postoji opasnost da talijanska recesija bude još dublja i još dugotrajnija negoli se očekivalo. Naveli su i kako se problemi gomilaju te kako su mnoge banke postale još ranjivije.

Talijansko ministarstvo financija u ponedjeljak je zadovoljno izvijestilo kako je u prvih šest mjeseci 2012. godine zabilježen 4,3 postotni porast prihoda od poreza u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.