Ruski zviždač: Putin i prijatelji pronevjerili milijarde na Olimpijskim igrama!

Foto: FAH

RUSKI zviždač i opozicijski lider Aleksej Navalni objavio je izvješće u kojem Vladimira Putina i njegove prijatelje optužuje za pronevjeru golemih količina novaca, piše Moscow Times.

Pronevjera se odnosi izgradnju deset olimpijskih objekata u Sočiju. Navalni tvrdi da su cijene u ugovorima za izgradnju prenapuhane što je Putinu i njemu bliskim dužnosnicima omogućilo utaju milijardi.

S jedne strane, Navalni tvrdi da su Olimpijske igre koštale 1.5 bilijuna rubalja te da je 96% tog novca stiglo iz državnog proračuna. S druge strane, Putin tvrdi da su Olimpijske igre koštale 214 milijardi rubalja od čega je 100 milijardni iz državnog proračuna.

Prema izvješću, nije bilo pravih transparentnih natječaja za izgradnju objekata već su poslove dobili Putinovi "stari prijatelji", uključujući milijardere kao što su Gennady Timchenko, Arkady Rotenberg i Vladimir Yakunin.

Ipak najskuplja investicija je, prema Navalniju, cesta koja povezuje obalni dio sa skijalištem na Kavkazu koja je koštala 855.4 milijarde rubalja.

Ovo nije prvi put da Putina optužuju za malverzacije u organizaciji Olimpijskih igara, no on ih sve oštro odbacuje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.