Rusi otvorili vatru na zračnu luku u Luhansku, ukrajinska vojska se povlači

Foto: FAH

OSMERO graničara je spašeno, a za još dvojicom se traga, nakon što su proruski separatisti jučer napali patrolni brod na Azovskom moru.

Izvori iz Ukrajine tvrde kako su proruske snage s kopna otvorile vatru po patrolnom brodu, što je ujedno i prvi pomorski okršaj u ovom krvavom sukobu.

Seriy Astakhov, ukrajinski službenik, rekao je da se "nakon temeljite analize situacije, smatra kako je napad upućen iz sustava topništva", no ističe kako se još uvijek ne zna točna lokacija s koje je paljba pokrenuta.

Ukrajinska vojska povukla se iz zračne luke u Luhansku

Ukrajinski vojnici povukli su se u ponedjeljak iz zračne luke u Luhansku, uporištu proruskih separatista na istoku zemlje, nakon topničkih napada "ruske vojske", izjavio je u ponedjeljak glasnogovornik ukrajinske vojske Andrij Lisenko.

"Ukrajinski vojnici dobili su zapovijed (da se povuku) i povukli su se s aerodroma u Luhansku i iz sela Georgievka", nedaleko od zračne luke i 18 kilometara južno od Luhanska, rekao je Lisenko novinarima.

"S obzirom na preciznost udara, vatru otvaraju profesionalni topnici ruske vojske", ustvrdio je.

U međuvremenu je ukrajinska obalna straža pokrenula potragu za dvojicom svojih nestalih mornara nakon što je jedan od njihovih patrolnih čamaca potopilo topništvo proruskih separatista u Azovskom moru.

Separatisti sada prijete glavnoj luci Mariupolu.

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko optužio je Moskvu za "izravnu i otvorenu agresiju" protiv svoje zemlje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.