Rupert Murdoch: Nisam znao za zataškavanje skandala u NoW-u, ali sam kriv jer nisam obraćao pažnju

MEDIJSKI magnat Rupert Murdoch danas je pred komisijom za etičnost medija kazao kako je u tabloidu News of the World (NoW) postojala namjera zataškavanja afere s hakiranjem mobitela ali i dalje inzistira na činjenici da on za to nije znao.

Šef korporacije News Corp kazao je kako je od njega i ostalih viših dužnosnika skrivan razina nepriličnog ponašanja u tabloidu. "Za čitav slučaj krivim jednog ili dva čovjeka. Netko je preuzeo kontrolu nad zataškavanjem čitave priče a mi smo bili žrtve toga", rekao je Murdoch.

Napomenuo je kako je jedan odvjetnik, koji je bio dobar s novinarima, osoblju tabloida zabranio da prijave slučajeve hakiranja mobitela. Istovremeno, urednik Colin Myler također ništa nije prijavio.

Kriv sam jer nisam obraćao dovoljnu pažnju

Međutim, Murdoch se ipak djelomično "posuo pepelom" kada je kazao kako je on kao gazda trebao znati za te stvari. "Po tom pitanju sam definitivno pao na zadatku i zbog toga žalim", rekao je Murdoch, prenosi BBC.

Na koncu se ispričao i svim poštenim i nevinim novinarima tabloida koji su izgubili posao nakon gašenja News of the Worlda. "Kriv sam jer nisam obraćao dovoljno pažnje na NoW i to čitavo vrijeme tijekom kojeg sam ga posjedovao", kazao je 81-godišnji magnat. Vjeruje li itko u njegovu priču da nije ništa znao već je druga priča.

Murdochov ugled je nepovratno okaljan, ali bez obzira na to i dalje ostaje jedna od najmoćnijih osoba u svijetu medija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.