Rigorozna srpska policija: Tri osobe kazneno prijavljene zbog širenja panike tijekom poplava

Foto: FAH

NAČELNIK beogradske policije, Veselin Milić, rekao je da su protiv tri osobe podnesene kaznene prijave zbog "širenja panike" na društvenim mrežama.

Prema njegovim riječima, kaznene prijave su podnesene jer su te osobe preko društvenih mreža objavljivale lažne podatke o broju nastradalih u poplavama, prenosi B92.

Milić je u Skupštini grada Beograda rekao da su kaznene prijave podnesene protiv ljudi koji su navodili da je u Obrenovcu stradalo više stotina stanovnika što, kako je rekao, nije točno.

Zastupnik Skupštine grada iz opozicijske Demokratske stranke, Balša Božović, zatražio je da istražni organi utvrde da li je bilo odgovornih za teške posljedice nedavnih poplava.

Pozvao je predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da uputi ispriku građanima i onima koji su izgubili bližnje u poplavama zbog toga što je krivicu svalio na njih.

"Pa ne mislite valjda da su građani krivi što nisu evakuirani na vrijeme?", rekao je Božović, prenosi B92.

Zastupnik je zaključio da su razna nagađanja po društvenim mrežama o broju stradalih u poplavama posljedica toga što ne postoje službeni podaci o imenima poginulih ni spisak nestalih osoba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.