Ranjena na Utoyi poručila Breiviku: "Mi smo pobijedili, ti si izgubio. Mladi Norvežani znaju plivati"

MLADA Norvežanka, koju je u svojem krvoproliću na otoku Utoya ranio Anders Breivik, opisala je kako ih je monstrum mirno lovio, ali je skupila snage i našalila se sa ubojicom 77 ljudi.

"Mi smo pobijedili, a on je izgubio. Mladi Norvežani znaju plivati", kazala je 20-godišnja Frida Holm Skolung na sudu u Oslu kada su je pitali želi li nešto poručiti Breiviku koji je njezino svjedočenje gledao iz druge sobe preko video linka. Njezina šala uspjela je nakratko promijeniti sumornu atmosferu koja koja vlada u sudnici od kada je počelo suđenje 33-godišnjem desničarskom ekstremistu.

"Mislila sam da to nije pravi metak"

Vidljivo nervozna Frida je kazala da ju je 22. srpnja prošle godine Breivik ranio u bedro, a metak si je sama izvukla iz tijela. "Prijatelj mi je rekao da sam ranjena u bedro. Mislila sam da se šali i da to nije pravi metak", kazala je Frida koja je zajedno sa svojim prijateljima pobjegla ubojici roneći u ledenoj vodi. Breivik je u to vrijeme stajao na obali obučen u policijsku uniformu i pucao u ljude koji su bježali plivajući. "Stanite! Vratite se", vikao je Breivik sa obale.

Norveški monstrum optužen je za teroristički napad. Toga dana je prvo postavio bombu kod zgrade vlade u Oslu, a u eksploziji je poginulo osmero ljudi. Potom je otoku Utoya poubijao još 69, uglavnom mladih, ljudi koji su bili u ljetnom kampu mladeži Laburističke stranke.

Priznao je djela, ali ne priznaje svoju krivnju, tvrdeći kako je takav napad bio "okrutan ali neophodan" kako bi se zaustavio multikulturalni eksperiment Laburističke stranke i "muslimanska invazija" u Norveškoj i drugim europskim zemljama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.